Перейти до основного вмісту

А як же надрукована мапа з новим адміністративно-територіальним устроєм?

Вчора, 12 серпня 2020 р., Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 996-р, яким відніс Соколівську територіальну громаду до складу Жашківської територіальної громади. Тож кількість територіальних громад в Україні трішки зменшилась.

А 4 серпня 2020 р. Народний депутат України Віталій Безгін у себе на ФБсторінці анонсував випуск з друку мапи з новим адміністративно-територіальним устроєм України. 


Тепер виникають питання.

А на цій мапі присутня Соколівська територіальна громада?

Якщо відсутня, то тому Віталій Безгін писав «Скоро в усіх магазинах країни» - чекали коли заплановане рішення буде прийняте?

А якщо присутня Соколівська територіальна громада, то будуть цей тираж утилізувати і друкувати виправлену?

Чи може просто видрукують і вкладуть до карти інструкцію, як за допомогою маркерів, наклейок та інших засобів можна підкорегувати інформацію на мапі?

І саме головне, а чи ще будуть сюрпризи зі зміною адміністративно-територіального устрою, коли вже фактично стартували місцеві вибори?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Закон переміг справедливість

В невеликій поліській міській громаді в перших числах листопаду місцева територіальна виборча комісія (ТВК) завершила введення даних з дільничних протоколів по виборах міської ради. Система опрацювала введені дані і видала протокол та форми з результатами виборів, а адмін передав ці документи голові ТВК. Побачене в документах глибоко зачепило почуття справедливості, яке у більшості українців гіпертрофована. Не згодна з отриманими результатами, голова ТВК почала розбиратись з адміном, чому такий вийшов несправедливий результат. Не отримавши від адміна відповідь, яка б влаштовувала голову ТВК, вони вирішили звернутися до співробітників підтримки системи.   У обговоренні з консультантом було розглянуто два питання. Перше стосувалось кандидатів які отримали 25% і більше виборчої квоти. Спочатку голова ТВК відстоювала думку, що всі хто отримав 25%   і більше виборчої повинні отримати мандат. Потім, що вони повинні отримати в першу чергу, бо так вчили на семінарах для членів ТВК.

«Старі пеньки» у правовому полі України

Відзначання Дня Конституції України, традиційно піднімає хвилю цитування фраз типу: «законодавство у нас добре, просто треба, щоб його виконували». На мою думку «якісне українське законодавство» це такий же міф, як і «перша в Європі Конституція Пилипа Орлика». Адже невиконання норм, прописаних у правових актах, як правило і свідчить, про їх низьку якість. Серед ряду причин, чому закладені норми не виконуються, є те, що автори не враховують ресурси часові, кадрові, фінансові та ін.), які потрібні для їх впровадження. Я думаю українські підприємці з великою «радістю» згадують, як були внесені зміни у законодавство, які розділяли ФОПів на категорії, чи вимагали здачу звіту по ЄСВ до податкової. А податківці не встигали, за відведений термін, фізично опрацювати подані документи. Що в свою чергу провокувало спроби, через своїх людей та «подарунок», обійти чергу, до бійок у чергах та пікетування відділень податківців. Віра в те, що в якихось схронах сидить достатня кількість високоякісних по

Процедурні «підводні камінці» у Виборчому кодексі.

Прикриваючись благородною метою «знищити корупційну мажоритарку» був прийнятий Виборчий кодекс. Який, м’яко кажучи, був написаний з огріхами.  Тепер же, прикриваючись благородною метою «виправити огріхи у Виборчому кодексі» в нього вносять правки, серед яких, є і такі, що змінюють правила проведення виборів. Як існуючі норми у ВК дозволяли маніпулювати на виборах до Верховної Ради, я писав раніше . Схоже може бути і на місцевих. А як цьому сприяють пропоновані зміни – писали мої знайомі. Тому це я повторювати не буду, а зверну увагу на «підводні камінці» у процедурних питаннях. Бо, якщо серед понад 3000 поданих правок, не буде таких, які вирішують знайдені мною проблеми, то можуть виникнуть ситуації, які зірвуть виборчий процес у певних територіях, або спровокують конфлікти чи бардак. Правда у нас у цьому, традиційно, звинуватять ЦВК, а не тих хто цей ВК писав, просував та голосував. На передкарантинному круглому столі 10 березня 2020р. «Реформування законодавства, що регулює міс